Veelgestelde vragen

Heeft u een vraag en wilt u snel een antwoord? Kijk bij onze veelgestelde vragen of uw vraag al eerder is gesteld.

 • Wat zijn blanco wielen?

Blanco wielen zijn in Europa op maat geboorde wielen, waarvan de ET/offset en het boutpatroon kunnen worden aangepast. Diverse afmetingen zijn mogelijk binnen bepaalde marges. Het boren kost € 12,50 extra per wiel.

 • Wat is de inch-maat?

De inch-maat is niets anders dan de totale diameter maat van het wiel, zoals de naam al zegt aangegeven in inches. Hoe groter de inch-maat (dus hoe groter de totale diameter), hoe groter je wiel eruitziet.

 • Wat is het boutpatroon?

Het boutpatroon bestaat uit het aantal montagegaten in de naaf van het wiel (meestal rond het embleem op het wiel), en de diameter die deze montagegaten innemen. De meeste auto's hebben 4 of 5 montagegaten. De diameter wordt aangegeven in millimeter. De code van het boutpatroon wordt altijd gegeven als 'het aantal gaten' x 'de diameter in millimeters' (bijvoorbeeld 4x98, 5x112 enz.).

 • Hoe weet ik welk boutpatroon ik heb?

Om te weten welk boutpatroon u hebt, moet u met een meetlint de afstand meten van het ene gat tot het gat aan de andere kant van de denkbeeldige cirkel. Een andere manier is te kijken aan de binnenkant van uw wiel of wielnaaf. Een laatste oplossing om uw boutpatroon te achterhalen, is het gewoon op te zoeken op het internet.

 • Wat is de J-maat?

De J-maat geeft de breedte van het wiel aan in inches (de ruimte tussen de twee randen). 1J = 1 inch = 2,54 cm, dus bijvoorbeeld 8J = 8 inch = 20,3 cm = 203 mm breed. Dit moet ook de breedte zijn van de band die je om het wiel gaat wikkelen. U vindt uw huidige J-maat in millimeters op de zijkant van uw band. De eerste twee cijfers op de band (bijvoorbeeld 195/65) betekenen dat de breedte 195 mm is, en het profiel van de band 65 mm. Als u het cijfer in millimeters wilt terugrekenen naar J, deelt u gewoon het bedrag door 2,54.

 • Wat is de offset/ET?

De offset is de afstand van het wiel tot de wielkast. Deze afstand wordt gemeten vanaf de middelste naaf tot het uiterste punt van het wiel. De offset wordt ook aangegeven in mm. De gemiddelde offset ligt tussen de 20 en 40 mm. Hoe lager de offset, hoe meer het wiel uit de wielkast komt.

 • Verkoopt u ook wielen met banden?

Nee. Wij zijn een wielenwinkel die alleen wielen en toebehoren verkoopt, zoals moeren, bouten en naafcentrische ringen. We hebben geen winkel waar we wielen met banden kunnen monteren, of banden verkopen.

 • Mijn wielen passen niet op mijn auto. Hoe kan ik dit oplossen?

Ons advies is om eerst de maten van uw wielnaaf te controleren. Als de wielen niet passen, controleer dan opnieuw het boutpatroon. Zorg ervoor dat het aantal gaten en de grootte van de diameter overeenkomen met de cijfers.

Als het boutpatroon niet het probleem is, controleer dan de ruimte tussen de wielnaaf en de middennaaf. Als deze ruimte te groot is, kunnen naafcentrische ringen dit gat overbruggen.

 • Zijn alle prijzen op jullie website inclusief BTW?

Ja, alle prijzen op onze website zijn inclusief 21% BTW en zonder verzendkosten.

 • Moet ik een account aanmaken voordat ik op jullie website kan bestellen?

Ja het is nodig om een account aan te maken, het aanmaken van een account geeft u voordelen als wielwinkel/distributeur/dealer.

 • Kan ik mijn bestelling ook annuleren?

Uw bestelling annuleren is niet mogelijk. Uw product terugsturen op onze kosten is wel mogelijk. Bekijk onze Return & Exchange Policy voor meer informatie.

 • Wat is dropshipping?

Dropshipping houdt in dat uw bestelling rechtstreeks vanuit onze centrale opslag naar u verzonden kan worden. Dit verkort meestal de levertijd.

 • Hoe lang duurt mijn garantie?

Alle producten hebben een garantieperiode van 1 jaar. U heeft recht op deze garantie als uw product inderdaad voldoet aan de garantievoorwaarden. Lees voor meer informatie over deze voorwaarden artikel 10 van onze Algemene Voorwaarden, of neem contact met ons op via [email protected].